Stalufix

Strijp TQ, Eindhoven

Op Strijp-T, op loopafstand van het hippe Strijp-S en het NS station wordt gebouw TQ gerealiseerd. Met ruim 40.000 m2 vloeroppervlak en flexibel in te delen ruimtes biedt TQ huisvesting aan meerdere bedrijven op het gebied van innovatie. Het betreft bedrijven die werkzaam zijn in één of meerdere van de vier themagebieden Hightech, Smart Society, Sustainability en/of Experience. Gebouw TQ wordt een bedrijfsverzamelgebouw waar verschillende innovatieve bedrijven elkaar ontmoeten, elkaar inspireren en een echte community vormen.

In opdracht van partner Stalufor concepten in bouwbeslag BV heeft Stalufix technische ondersteuning BV verschillende werkzaamheden daar op locatie verricht, zowel op het gebied van deurautomatiek, vluchtwegtechniek alsmede probleemoplossingen met deurscharnieren.

Deurautomatiek

Stalufix biedt technische ondersteuning bij het monteren en inregelen van de draaideur- en schuifdeurautomaten. Bij die montage is de opdrachtgever veelal afhankelijk van meerdere partijen. Steeds meer zoekt de opdrachtgeven dus één partij die alle kennis hierover in huis heeft en denkt in oplossingen, maar bovenal flexibel is in het inplannen van de montage. Draai- en schuifdeurautomaten kunnen worden aangesloten op verschillende systemen, waaronder een toegang controlesysteem. Voor gebouw TQ had de opdrachtgever specifieke wensen over de werking van de schuifdeurautomaten in combinatie met zo’n toegang controlesysteem. Verregaande kennis van de schuifdeurautomaten was een absolute vereiste en daarom werd de technische ondersteuning ondergebracht bij Stalufix.

Kennis van producten

Dat Stalufix zich profileert als kennispartner bij TQ komt naar voren bij de oplossing van een probleem met betrekking tot de deurscharnieren. De aluminium buitendeuren vertoonden grote problemen met het draaien en sluiten, Stalufix heeft ter plaatse geconstateerd dat de oorzaak lag in de vervorming van de deurscharnieren die door het systeemhuis waren meegeleverd. Een passende oplossing werd door Stalufix gevonden in de vorm van nieuwe Fapim Monza scharnieren . Door het bundelen van krachten van de opdrachtgever en Stalufix is dit probleem naar volle tevredenheid van de aannemer opgelost.

Stalufor, een betrouwbare partner

Stalufor is als specialist in staat om nagenoeg elk gevelelement te voorzien van het passende hang- en sluitwerk en beslag, alles in functie van de toepassing van de deur of het raam. Zéker gezien de zware eisen op het gebied van inbraakwerendheid, vluchtwegnormering, brandveiligheid en toegangscontrole. Alle aluminium gevelelementen die inmiddels zijn en nog worden gemonteerd in de talloze oude Philips gebouwen op Strijp S en TQ zijn vervaardigd uit Reynaers profiel. Bijkomend voordeel voor de Reynaers constructeur is de beschikbaarheid van de uiterst complete Stalufor databank bij gebruik van de software van Logikal (Orgadata). Deze databank wordt door Stalufor exclusief beschikbaar gesteld aan haar relaties.

< Terug naar Projecten
Wilt u meer weten?
Neem dan contact op via: