Stalufix

Montage bij Delfland College

In opdracht van Driessens BV werden Stalufor concepten in bouwbeslag BV en Stalufix technische ondersteuning BV ingeschakeld voor de opname, advies, engineering, ondersteuning, werkvoorbereiding en montage van een dormakaba ST Flex Secure WK2 schuifdeurautomaat bij het Delfland College in Delft. De schuifdeurautomaat werd compleet met bovenlichten, zijlichten en een dragende constructie gemonteerd. De oude situatie (dubbele draaideuren voorzien van deurdrangers  en opbouw paniekbeslag) bleek niet bestand tegen de gebruiksintensiteit van 600 leerlingen die elke dag het gebouw betreden en verlaten.

Stalufor verzorgt de complete engineering

In samenwerking met de afdeling werkvoorbereiding van Driessens heeft technisch adviseur Sjoerd van den Heuvel namens Stalufor de complete engineering verzorgd. Op basis van de huidige werktekeningen is er een voorstel gedaan, waarin de wensen van de opdrachtgever, de deurfunctie én de esthetiek goed gecombineerd werden tot een passende deuroplossing. Stalufor adviseerde een dormakaba ST Flex Secure WK2 schuifdeurautomaat.

Een belangrijke wens van de opdrachtgever was om de uitstraling van de gevel zo goed mogelijk te behouden evenals de bestaande deurfuncties. Daarom is gekozen voor een deuroplossing compleet met zij- en bovenlichten. Door de architect is deze ingang gemerkt als vluchtroute. Het mooie van deze schuifdeurautomaat is dat deze uitermate geschikt is voor paniekontgrendeling: In geval van nood, kan de schuifdeurautomaat altijd mechanisch geopend worden. Dit is mogelijk door de koppeling van de automaat met de brandmeldcentrale.

Technische ondersteuning door Stalufix

Tijdens de krokusvakantie van het Delfland college reisden de technisch specialisten van Stalufix, met een complete deuroplossing op de bok, af naar Delft. Ter plaatse werd eerst de huidige situatie compleet gedemonteerd. Omdat de onderconstructie onvoldoende kwalitatief was voor plaatsing van de schuifdeurautomaat, moest er een nieuwe dragende onderconstructie worden gemaakt. Dit hebben de technisch specialisten opgelost door een nieuwe draagbalk te plaatsen en de betonvloer aan te gieten. Vervolgens werd er gestart met het zetten van de zijlichten, hierboven werd de dragende constructie gemonteerd.

De dragende constructie was de basis om de dormakaba ST Flex Secure WK2 schuifdeurautomaat met vleugels direct op te bevestigen. Op deze constructie werden de bovenlichten gemonteerd. Hierdoor kon het pand al na één dag worden afgesloten.

Op de tweede dag zijn de technisch specialisten gestart met het elektrisch opbouwen en aansluiten van de schuifdeurautomaat. Ook werd de koppeling met de gebouwbeheersystemen gemaakt (zoals toegangscontrole, videofoon, brandmeldcentrale en alarm). Alle kabels werden netjes weggewerkt, zodat er een strak geheel ontstond. Tevens werd al het zetwerk op maat gemaakt en geplaatst zodat de nieuwe oplossing perfect past in de complete gevel.

Het eindresultaat mag er zijn (zie hieronder de voor en na foto’s), de technisch specialisten van Stalufix hebben fantastisch werk geleverd bij het Delfland College.

 

< Terug naar Projecten
Wilt u meer weten?
Neem dan contact op via: