Loira+ (Fapim)

Sinds enkele jaren behoort het Loira+ Fapim opbouwscharnier tot het assortiment van Stalufor. Loira+ is het nieuwste tweedelige of driedelige deurscharnier binnen de welbekende Loira-serie. Zoals de naam doet vermoeden is Loira+ volledig vernieuwd – in ontwerp, functionaliteit en verstelbaarheid. Op deze pagina komt u meer te weten over dit innovatieve product van Fapim, dat direct leverbaar is vanuit het assortiment van Stalufor.

Voordelen Loira+

Ten opzichte van eerdere versies van Loira biedt het Loira+ opbouwscharnier de volgende voordelen.

  • Verhoogd gebruiksgemak, vooral qua montage en assemblage
  • Driedimensionaal verstelbaar: horizontaal, verticaal, en in aandruk op de afdichting
  • Verstellingen onafhankelijk uitvoerbaar (ook wanneer de deur gesloten is)
  • Loira+ scharnierprogramma is volledig compatibel met reeds beschikbare accessoires
  • Optimaal gebruikscomfort voor de eindgebruiker
  • SKG gecertificeerd (2 en 3 sterren)

Fapim

Het Italiaanse bedrijf Fapim is internationaal marktleider in het bedenken en produceren van deur- en raambeslag voor aluminium gevelelementen. Stalufor vertegenwoordigt Fapim op de Nederlandse markt. Fapim staat voor ‘fabbrica accessori per infissi metallici’ – fabriek van accessoires voor metalen ramen en deuren. Het bedrijf kenmerkt zich al meer dan 40 jaar door innovatieve oplossingen voor aluminium deur- en raambeslag. Gebruiksgemak staat voorop. Net zoals Stalufor heeft Fapim innovatie en flexibele oplossingen hoog in het vaandel. Daarom is ons partnerschap een logische stap geweest.

Magicube

Fapim Magicube is raambeslag dat volledig verdekt liggend (onzichtbaar) wordt gemonteerd in alle aluminium profielen met een eurogroef. Het heeft daardoor een moderne en strakke uitstraling. Magicube is tot 180 graden opendraaiend en heeft een draagvermogen van 180 kilogram. Stalufor levert het beslag compleet op maat inclusief aluminium trengels (schuifstangen). Deze trengels zijn voorzien van alle benodigde sluitnokken en SKG paddenstoelnokken.

Monza

Monza scharnieren van Fapim zijn zodanig ontworpen dat deze passen bij het slanke design van de deuren. Monza scharnieren kenmerken zich door een groot draagvermogen, goede verstelbaarheid en een strak design.

Oltre en NEN-EN 1125

Volgens de NEN 1125 Europese vluchtwegnormering moet er in het geval van een panieksituatie in een openbaar gebouw altijd een vluchtdeur geopend kunnen worden. Binnen de Fapim-lijn voldoet Oltre (Italiaans voor ‘beter’) paniekbeslag aan deze normering. Deuren die aan deze eis voldoen krijgen het NEN 1125 of NEN EN 1125 certificaat.
Om hiervoor in aanmerking te komen moet, door relatief lichte druk op een horizontale duwstang- of duwbalkbediening, een deur te allen tijde geopend kunnen worden. 

KOMO-certificering

Stalufor kan het volledige assortiment Fapim Loira+ deurscharnieren leveren vanuit een uitgekiende voorraad. Alle Loira+, Galicube en Magicube producten zijn voorzien van een volledige SKG- en KOMO-certificering. Producten en bouwprocessen met een KOMO-keurmerk zijn objectief getoetst aan de hand van een keuring door onafhankelijke deskundigen. In het geval van de Fapim-producten is dit het instituut SKG-IKOB.

Bent u benieuwd wat de voordelen van Loira+ of de andere Fapim-producten voor u zijn? Laat Stalufor u daar geheel vrijblijvend over bijpraten.

Wilt u meer weten?
Neem dan contact op via:

Stalufix biedt technische ondersteuning op het gebied van deurautomatiek en raambeslag-, toegangs- en vluchtwegtechniek

Over stalufix