Stalufix

Holland Park

Holland Park Diemen is een bijzonder goed bereikbaar kleinstedelijk woongebied met moderne grachtenpanden, design appartementen, winkels en horeca. Sfeervolle grachten, prachtige gevels, gezellige straatjes en groene binnentuinen zorgen voor optimaal woongenot. Stalufor heeft aan dit project meegeholpen door een oplossing aan te dragen voor een vraagstuk rondom brandveiligheid. 

Het probleem

Holland Park ligt op korte afstand van de Zuidas en het centrum van Amsterdam. Een gevolg daarvan is dat enkele woonblokken met meerdere woonlagen naast een spoorlijn liggen en daardoor een te hoge piekbelasting van geluid hebben. Om die piekbelasting te bestrijden is besloten om een geluidwerende glazen gevel naast de galerijen te plaatsen. 

Daardoor ontstond echter een nieuw probleem: op de galerij, die ook een vluchtroute is, mag geen rook komen die het zicht tijdens een gevaarlijke situatie kan belemmeren. De glazen wand zorgt er namelijk voor dat die rook niet direct meer weg kan. Het gevolg is dat alle deuren en ramen van die woningen 30 minuten brandwerend én zelfsluitend moeten zijn om te voorkomen dat rook zich, in geval van brand in een woning, kan verspreiden over de besloten galerij. 

De oplossing van Stalufor

Stalufor heeft hiervoor een oplossing aangedragen in de vorm van elektrische vrijloopdrangers voor zowel de toegangsdeuren als de draaivalramen. Laatstgenoemde is speciaal door Stalufor ontwikkeld. Het is een variant van de elektrische vrijloopdranger die functioneert als het raam in draaistand én kiepstand staat. De vrijloopdrangers zijn allemaal aangesloten op een centraal systeem van rookmelders. 

De Stalufix technische ondersteuning heeft de complete montage, afstelling en inregeling van deze elektrische vrijloopdrangers voor haar rekening genomen. Daarbij zijn onderstaande producten gebruikt: 

  • Fapim Magicube: verdektliggend draaivalraambeslag. 
  • KFV meerpuntsloten en anti-paniek meerpuntsloten 
  • Dorma deurdrangers.  
  • Staluform® RVS deurkrukgarnituren en RVS raamkrukken. 

 

Stalufor denkt graag met u mee. Heeft u een vraagstuk waarvan de oplossing u niet duidelijk is? Wij gaan graag op zoek naar een passende oplossing.  

< Terug naar Projecten
Wilt u meer weten?
Neem dan contact op via: