Stalufix

Agio Cigars, Duizel

Agio Cigars is één van ‘s werelds meest vooraanstaande sigaarproducenten. Met 2500 medewerkers worden elk jaar zo’n 770 miljoen sigaren geproduceerd en geëxporteerd naar meer dan 100 landen. In dit familiebedrijf staat duurzaamheid hoog in het vaandel, zorg voor hun medewerkers en ons milieu zit in hun natuur. Dit komt onder andere tot uiting in het nieuwe hoofdkantoor en productiefaciliteit in Duizel. Samen met architect Paul Goltstein en Jan van Hout, heeft het ontwerpteam onder leiding van Koen van Hooft, COO van Agio, tal van duurzaamheids-maatregelen in het ontwerp geïntegreerd waardoor het project uiteindelijk een BREEAM-NL Outstanding certificaat ontving. Het resultaat is een bijna CO2-neutraal gebouw, perfect geïntegreerd in haar natuurlijke milieu. In opdracht van Stalufor concepten in bouwbeslag BV heeft Stalufix technische ondersteuning BV verschillende werkzaamheden verricht voor zowel deurautomatiek als motorsloten in combinatie met vluchtwegtechniek.

Motorsloten in combinatie met vluchtwegtechniek

Stalufix heeft vergaande kennis over de inregeling van anti paniek motorsloten in combinatie met toegang controlesystemen. Stalufix biedt technische ondersteuning vanaf de eerste minuut, maar is ook beschikbaar bij problemen en/of storingen waar zelfs een elektricien niet uit komt. De kennis over het inregelen van motorsloten in combinatie met vluchtwegtoepassingen (paniekfuncties) is ook één van de specialiteiten van Stalufix. In het hoofdkantoor van Agio zijn zowel motorsloten met paniekfunctie B en paniekfunctie E door Stalufix geëngineerd en ingeregeld. Het is voor de opdrachtgever belangrijk om bij alle toepassingen te voldoen aan de vluchtwegnormeringen in combinatie met de functie van de deur (zowel loopdeur voor medewerkers, als vluchtdeur in geval van nood). Een goede samenwerking met de E-installateur alsmede het ontzorgen van de klant in dit soort situaties heeft onze hoogste prioriteit.

Deurautomatiek

Stalufix biedt technische ondersteuning bij het monteren en inregelen van de draaideur- en schuifdeurautomaten. Bij die montage is de opdrachtgever veelal afhankelijk van meerdere partijen. Steeds meer zoekt de opdrachtgeven dus één partij die alle kennis hierover in huis heeft en denkt in oplossingen, maar bovenal flexibel is in het inplannen van de montage. Draai- en schuifdeurautomaten kunnen worden aangesloten op verschillende systemen, waaronder een toegang controlesysteem. Voor de nieuwbouw van Agio had de opdrachtgever specifieke wensen over de werking van de schuifdeurautomaten in combinatie met zo’n toegang controlesysteem. Verregaande kennis van de schuifdeurautomaten was een absolute vereiste en daarom werd de technische ondersteuning ondergebracht bij Stalufix.

< Terug naar Projecten
Wilt u meer weten?
Neem dan contact op via: